Cortenstål ett fantastiskt material

Cortenstål är ett trögrostande material som är underhållsfritt och har en mycket långlivslängd vilket gör att du aldrig kommer behöva byta dina corten plåtar. Vi erbjuder prisvärda och hållbara kantstöd / corten plåtar tillverkade av Svenskt cortenstål. Plåtarna passar perfekt till gräskanter, grusgångar, odlingsytor och rabatter. 

Vad används Corten till

Plåtar lämpar sig väl till rabattkanter, samt som avgränsning för robotgräsklippare. De större kantplåtarna ger ett mer visuellt intryck och lämpar sig även  om du har nivåskillnader att ta hänsyn till. Genom att välja corten plåtar kan du även minska risken att rötter letar sig under avskiljaren.  

Cortenplåt , beroende på tjocklek, är lätt att forma efter landskapet och går även utmärkt att bocka eller böja för att få till ett hörn eller en cirkel. Önskas rejält mothåll av jordmassor väljer man med fördel en plåt av kraftigare stål. Tänk dock på att formbarheten minskar markant för varje mm godstjocklek du går upp.

Varför köpa cortenplåt på nätet

Våra Corten plåtar är som standard  2 meter långa. Du monterar dem snabbt och lätt på egen hand, skarvskruvar är dessutom alltid inkluderade i det fördelaktiga priset. Plåtarna är mycket stabila och inte att förväxla med trädgårdskedjornas remsor/plåtar som ofta endast är 1 mm tjocka cortenplåtar om det ens är äkta corten och inte bara vanlig plåt som snabbt bryts ned. Anledningen till att byggvaruhus och annat inte säljer kraftigare corten har att göra med såväl pris som hantering. Cortenplåt väger mycket och är krävande såväl lager som hanteringsmässigt. Genom att köpa in stora volymer och sälja direkt till kund kan vi pressa priserna och leverera direkt hem till din dörr.

Skapa din drömträdgård med hjälp av cortenstål, trädgårdarkitekternas favoritmaterial.

Vi ser fram emot er förfrågan.